Χριστούγεννα! Υπάρχει ωραιότερη περίοδος; 

Ημέρες λαμπερές, ζεστές, με αγαπημένα πρόσωπα. με οικογενειακά τραπέζια, εξόδους και δώρα. Και όλα αυτά περιτριγυρισμένα από φωτάκια, στολίδια, χρυσόσκονη…

Και λίγη υπερβολή παραπάνω. Μια πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει την εντυπωσιακή γιορτινή διακόσμηση από την όχι και τόσο κομψή διακόσμηση. Η δεύτερη, όχι μόνο ευχάριστη δεν είναι για τα μάτια αλλά μπορεί να «σκοτώσει» την αισθητική του σπιτιού σας.

Αυτές τις ημέρες να όλοι θέλουμε να στολίσουμε το σπίτι μας, ωστόσο ο τρόπος χρειάζεται προσοχή, ισορροπία και καλαισθησία, όσο είναι εφικτό.

Μέσα όμως στον ενθουσιασμό μας είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να γίνουμε λίγο υπερβολικοί στον στολισμό μας. Παρακάτω θα δείτε τα 5 συχνότερα λάθη που μπορεί να κάνουμε όλοι μας και να τα αποφύγετε:

 

 

1) Ο χώρος από γιορτινός μπορεί εύκολα να γίνει «φορτωμένος»:
Είναι όμορφο το σπίτι να δείχνει εντυπωσιακό με λαμπερά στολίδια, ωστόσο πολύ εύκολα μπορεί να γίνει φορτωμένο Δεν είναι ανάγκη να γεμίσετε κάθε επιφάνεια στο σπίτι σας με στολίδια ούτε να βάλετε φωτάκια σε κάθε πρίζα.

2) Στολίζετε το σπίτι μόνο με κόκκινο και πράσινο:
Μπορείτε να ξεφύγετε από αυτόν τον συνδυασμό. Δεν είναι ο μοναδικός. Μπορείτε να προσθέσετε χρυσές και ασημένιες λεπτομέρειες και να δείτε διαφορά. Ναι, είναι σίγουρα η καλύτερη χρωματική παλέτα για τα Χριστούγεννα. Αξίζει όμως να τολμήσετε και διάφορους αλλους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το κόκκινο δείχνει τέλειο μαζί με την παστέλ απόχρωση της μέντας;

3) Τοποθετείτε το δέντρο σε λάθος σημείο που εμποδίζει ή μικραίνει τον χώρο:
Το δέντρο παραδοσιακά το στολίζουμε στο σαλόνι ωστόσο αν δείτε ότι τις φετινές γιορτές ο χώρος σας αλλάζει προς το χειρότερο με την παρουσία του μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς χώρους για τον στολισμό του. επιλέξετε μια θέση όπου φυσικά δεν θα σας ενοχλεί, αλλά όπου θα μπορείτε να το θαυμάζετε από κάθε σημείο. Εάν είναι ανάγκη, αλλάξτε θέση σε κάποια έπιπλα.

4) Δεν αφήνετε καμία επιφάνεια χωρίς να την στολίσετε:
Και φυσικά θα στολίσετε δέντρο και εννοείται ότι θα στολίσετε και τις αγαπημένες σας γωνιές στο σπίτι, όμως με μέτρο.Το σπίτι που είναι φορτωμένο με κάθε είδους στολίδι και κάθε είδους γιρλάντα, σε όλες τις γωνιές του, χάνει την αισθητική του

5) Προσοχή στον εξωτερικό χώρο:
Αν θέλετε να στολίσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και φυσικά μπορείτε να το κάνετε. Αν παρασυρθείτε όμως σε υπερβολικές αγορές τότε εύκολα το σπίτι σας μπορεί να θυμίσει πανηγύρι. Επιλέξτε προσεκτικά τα φωτάκια και τα φωτοσχήματα για τον εξωτερικό σας χώρο. Φροντίστε η αγορά τους να γίνεται από εξειδικευμένα καταστήματα και να είναι επώνυμα και με πιστοποιήσεις, ούτως ώστε να εξασφαλίσετε την μέγιστη ασφάλεια.