Σιγά σιγά λοιπόν η άνοιξη κάνει την εμφάνισή της και  η βεράντα και ο κήπος μας που θα μας φιλοξενούν τις δροσερές βραδιές, πρέπει να εξοπλιστούν κατάλληλα με έπιπλα που ταιριάζουν σε εμάς και την αισθητική μας..Οι επιλογές, άπειρες και για να σας βοηθήσουμε λίγο, εδώ θα βρείτε μερικές πληροφορίες ώστε να βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει.

Τα έπιπλα κήπου διατίθενται σε πολλά και διαφορετικά υλικά. Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε και ποιες είναι οι επιλογές σας, έτσι ώστε να επιλέξετε σωστά τα νέα έπιπλα κήπου που θα αγοράσετε.
•    Άνεση: Τα έπιπλα κήπου θα πρέπει να είναι άνετα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται για ώρες. Θα πρέπει να το λάβετε υπόψη για να είστε βέβαιοι ότι θα παρέχουν στο σώμα σας την καλύτερη δυνατή στήριξη για να μπορέσετε να χαλαρώσετε. Για παράδειγμα, το ύψος των μπράτσων της καρέκλας είναι αρκετό για να υποστηρίζονται τα χέρια σας;
•    Λειτουργικότητα: Είναι τα έπιπλα κατάλληλα για τη χρήση για την οποία τα προορίζετε; Είναι πρακτικό να αγοράσετε έπιπλα που μπορούν να στοιβαχτούν ή να διπλωθούν, ώστε να εξοικονομείτε περισσότερο χώρο όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Βασικό ρόλο παίζει το βάρος τους, ώστε  να μεταφέρονται εύκολα.
•    Απαιτήσεις συντήρησης: Τα έπιπλα κήπου που δεν χρειάζονται συντήρηση είναι ιδανική λύση, ειδικά αν είστε τύπος που δεν θέλετε να δαπανάτε χρόνο για τη συντήρηση τους. Έτσι, κατά την αγορά των επίπλων κήπου θα πρέπει να λάβετε υπόψη το υλικό τους. Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των υλικών όσον αφορά τη συντήρηση που απαιτείται για το καθένα.

Ξύλο
Είναι φυσικό υλικό και εναρμονίζεται με το περιβάλλον του κήπου κ της βεράντας άψογα.  Καθαρίζεται εύκολα,και αντέχει γενικά στις εξωτερικές συνθήκες. Είναι βαρύ σαν υλικό, οπότε η μεταφορά των επίπλων ίσως να είναι δύσκολη, είναι όμως στοιβαρό και σταθερό, και ανάλογα τον τύπο ξύλου που θα επιλέξετε, θα μείνει αναλλοίωτο για χρόνια. Επίσης χρειάζεται περιποίηση μια φορά το χρόνο (βερνίκωμα), μια διαδικάσια απλή, που όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη για το συγκεκριμένο υλικό, προκειμένου να διατηρήσει την αρχική του εικόνα. 
Rattan (φυσικό και τεχνητό)
Είτε χρησιμοποιηθεί το φυσικό είτε το τεχνητό, το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσικό και εξωτικό, περίπου όπως εκείνο του bamboo.  Χρειάζονται μαξιλάρια για να είναι αναπαυτικό το κάθισμα. Κοιτάζοντας το πρακτικό κομμάτι τα έπιπλα από φυσικό rattan καθαρίζονται δύσκολα, ενώ από τεχνητό ευκολότερα. Είναι ευαίσθητα στα χτυπήματα και τις καιρικές συνθήκες. Δεν χρειάζονται συντήρηση, όμως αν φθαρούν δεν επιδιορθώνονται.
Αλουμίνιο
Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, εφόσον δεν σκουριάζει και δεν διαβρώνεται. Είναι ελαφρύ, καθαρίζεται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Συνήθως τα έπιπλα αλουμινίου έχουν μοντέρνες γραμμές και δεν ταιριάζουν με κάθε στυλ διακόσμησης.
Πλαστικό (Πολυπροπυλένιο)
Είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, διαθέτοντας φίλτρο προστασίας για την υπεριώδη ακτινοβολία, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα του για χρόνια. Καθαρίζεται πολύ εύκολα. Τα πλαστικά έπιπλα είναι πολύ ελαφριά, καθώς δεν έχουν μεταλλικά μερη, κάτι που καθιστά την μεταφορά τους απλή υπόθεση και εξαλείφει τον κίνδυνο οξείδωσης. Πλεον υπαρχουν σε χρωματική ποικιλία και καθώς οι επώνυμοι designers το προτιμούν ως υλικό, μπορούμε να εξοπλίσουμε τον κήπο μας με έπιπλα υψηλής αισθητικής και design.


Οι 4 Εποχές με την πολυετή εμπειρία τους στο χώρο, είναι δίπλα σας στην αναζήτηση επίπλων, με μια τεράστια γκάμα σε σχέδια κ υλικά, καθώς και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει καλύτερα..