Οδηγίες περιποίησης επίπλων κήπου wicker

από anna15 08/08/2019 0 σχόλιο(α)

Η καλοδουλεμένη ψάθα wicker μοιάζει με φυσικό μπαμπού τόσο εμφανισιακά όσο και στην αφή και προσφέρει μοναδική άνεση. Τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορα στυλ και χρώματα. Από τα κλασσικά έπιπλα με στρογγυλές ίνες στο μοντέρνο στυλ wicker. Κάθε κομμάτι προσφέρει ποιότητα με διάρκεια στον χρόνο, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και είναι ανθεκτικό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες..

Το υλικό Wicker είναι πλήρως ανθεκτικό στο νερό κι αυτό γιατί τα ψάθινα έπιπλά σας αποτελούνται από ένα πλαίσιο αλουμινίου εφοδιασμένο με επιπλέον προστατευτικό στρώμα (επικάλυψη με ειδική σκόνη). Υψηλής ποιότητας συνθετική ίνα ψάθας ράβεται γύρω από αυτό το επικαλυμμένο αλουμινένιο πλαίσιο η οποία είναι ανθεκτική στις ακτίνες του ήλιου και γι’ αυτό το χρώμα δεν αλλοιώνεται. Εάν καθαρίζετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας δύο φορές τον χρόνο θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για χρόνια. 

Όταν καθαρίζετε τα έπιπλά σας χρησιμοποιείστε άφθονο χλιαρό νερό, ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί και ένα καθαριστικό (όχι για γυάλισμα) με ουδέτερο ph, ή ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει λίγη σόδα. Καλό θα είναι να ξεπλύνετε τα έπιπλα με άφθονο νερό χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο κήπου. Μην χρησιμοποιήσετε λάστιχο με μεγάλη πίεση νερού γιατί μπορεί να καταστρέψετε τις ίνες της ψάθας.

Αποφύγετε οπωσδήποτε το καθάρισμα των επίπλων Wicker με γυαλιστικό και/ή λευκαντικά προϊόντα ή με καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Μπορεί να προκληθούν μικρά ανοίγματα στις συνθετικές ίνες οι οποίες θα συσσωρεύσουν βρωμιά ή θα ξεβάψουν το χρώμα και το έπιπλο θα γίνει άσπρο. Αυτό θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο έπιπλό σας. Εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες με καθαριστικό διάλυμα με ουδέτερο ph τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό ειδικό για συνθετικά υλικά.

Σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε τα έπιπλα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Καλύψτε τα με καλύμματα που έχουν την δυνατότητα αερισμού και/ή προτιμήστε να τα αποθηκεύσετε σε εσωτερικό χώρο. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αφαιρούν μέρος από την ελαστικότητα του νήματος και μπορεί να προκαλέσουν απότομο σπάσιμο.

 

Αφήστε ένα σχόλιο